Broileri-yrttipyörykät
Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019
250 g broilerin paistijauhelihaa
1/2 dl korppujauhetta
3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
2 valkosipulinkynttä murskattuina
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
2 tlk (á 400 g) tomaattipohjaista pastakastiketta (energiaa max 70 kcal/100g)
tuoretta basilikaa
Lisäksi
3 dl täysjyväspagettia
Sekoita jauhelihan joukkoon korppujauhe, yrtit, valkosipuli, muna, suola sekä mustapippuri, Tee taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Kaada pastakastike kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä, lisää joukkoon pyörykät ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia silloin tällöin varovasti sekoittaen. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkausen ohjeen mukaan. Valuta se ja tarjoa pyörykkäkastikkeen kera. Koristele basilikanlehdillä.
Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:
Kaikki reseptit
Broilerinkoipipata italialaiseen tapaan →
Broilerinpihvit kasvispedillä →
Broilerisalaatti →
Grillatut porsaankyljykset salaatin kera →
Hedelmäinen kalkkunafilee →
Hedelmäsalaatti →
Helppo suklaajäätelökääretorttu →
Juustobroileri →
Kalaa ja kapriskastiketta →
Kalaa kiinalaisittain →
Kalkkunaspagetti →
Kasvispitsa →
Kevyempi lasagne →
Kevyt lihamureke →
Kevyt marjarahka →
Kevyt perunasalaatti →
Kreikkalainen lihamureke →
Kuminalla maustetut pihvit ja kirsikkakastike →
Kurpitsatagine ja aprikoosikuskus →
Linssi-kasviscurry →
Lohimurekepihvit ja sinappitillikastike →
Majoneesipohjainen kaalisalaatti →
Marja-hedelmähyytelö →
Marjamaito →
Mehevä juustomakaronilaatikko →
Omenahilloke ja mustikkasiirappi →
Paistettu broilerinrinta marokkolaiseen tapaan →
Pannacotta ja balsamimansikat →
Pastaa ja mausteista makkarakastiketta →
Pirtsakat sitruunaperunat →
Punajuuri-maksakastike →
Ruskea kastike →
Savulohilaatikko →
Sisilialainen sardiinisalaatti →
Suklaaleivokset →
Täysjyväinen tonnikalaleipä →
Uunibroileria ja kasviksia →
Uuniomenat ja jäätelöä →
Viinikukko →
Waldorfin broilerisalaatti →
Yrteillä maustetut ranskalaiset →