Broilerinkoipipata italialaiseen tapaan

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
364 kcal/annos 4 annosta

Pienet broilerinkoivet sopivat hyvin pataruokiin. Voit ostaa ne joko maustamattomina tai valmiiksi maustettuina. Huuhdo tai pyyhi ne kuitenkin ensin puhtaiksi mausteliemestä, ettei sen maku korostu liikaa. Älä maista raakaa maustelientä, vähennä vain ohjeen mausteita, lähinnä chiliä ja suolaa, ettei padasta tule liian tulista. Maista pataa vasta, kun broilerinliha on täysin kypsää.

3 tl oliiviöljyä
1 kg broilerin koipia tai luullisia reisipaloja
2 rkl vehnäjauhoja tai maissisuurustetta
1 keskikokoinen (70 g) sipuli hyvin hienonnettuna noin 250 g tuoreita siitakesieniä
6 valkosipulinkynttä viipaloituina
2 dl vettä
1 rkl kuivattua rosmariinia hienonnettuna
3/4 tl kuivattuja chilihiutaleita
1 tlk (400 g) tomaattimursketta
1 tlk (227 g) artisokansydämiä viipaloituina 1 tl ruskeaa sokeria
1/2 tl suolaa

Kuumenna padassa 2 teelusikallista öljystä keski-lämmöllä. Pyöritä broilerinkoivet lautasella vehnäjauhossa ja ruskista muutama kerrallaan käännellen kullanruskeiksi padan pohjalla. Nosta kypsät koivet lautaselle.

Viipaloi siitakkeet ja poista sitkeimmät varret.

Lisää pataan jäljellä oleva oliiviöljy, sipulisilppu,

valkosipuli ja sieniviipaleet. Sekoita ja kypsennä noin 3 minuuttia. Lisää hienonnettu rosmariini ja chilihiutaleet. Kiehauta. Kaada pataan vesi ja nosta broilerinkoivet siihen. Kiehauta uudestaan.

Kaada pataan tomaattimurska, sekoita aineksia hiukan ja alenna levyn lämpöä. Peitä pata kannella ja hauduta koipia noin 30 minuuttia tai kunnes liha on täysin kypsää.

Lisää pataan viipaloidut artisokanpohjat (tarpeen mukaan myös hiukan niiden lientä) ja kuumenna kun-nolla. Mausta lopuksi makusi mukaan sokerilla ja suolalla. Sokeri taittaa tomaatin happamuutta. Tarjoa padan lisänä pastaa tai keitettyä perunaa.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti