Broilerinpihvit kasvispedillä
Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019
Maustamattoman broilerin makua voi muuttaa mausteilla ja höysteillä. Tässä broileripihvit tarjotaan kasvisten ja ranskankermakastikkeen kanssa.
4 nahatonta ja luutonta broilerinrintaa, yhteensä 600 g, tai vastaavasti broileripihvejä
1 sitruuna (75 g) hyvin ohuesti viipaloituna
3 kevätsipulia (100 g) silputtuina
1/2 tI suolaa
tl valkopippuria
1/4 tl paprikaa
1 rkl öljyä
2 rkl voita
1 dl vettä
2 ps (ä 400 g) pakastettuja wokkikasviksia (sitruunamelissan lehtiä)
Ranskankermakastike:
1 tlk (á 2 dl) kevytranskankermaa
2 rkl majoneesia
1/2 pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu
nippu persiljaa tai rakuunaa hienonnettuna
ripaus suolaa ja valkopippuria
Halkaise broilerinrinnat keskeltä kahtia niin, että ne ovat kiinni toisissaan vain kapeasta reunaosastaan ja saat muovatuksi niistä pihvejä. Laita pihvi kerrallaan pekastepussiin ja nuiji varovasti naputellen pehmeäksi. Nosta pihvit vieri viereen työlaudalle ja peitä ohuilla sitruunaviipaleilla. Nosta pihvit päällekkäin ja jätä maustumaan noin 1/2 tunniksi huoneenlämpöön.
Valmista sillä välin ranskankermakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan tarjoamista.
Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi keskilämmöllä lisää suola, valkopippuri ja paprika. Sekoita. Poista sitruunaviipaleet. Kypsennä 2 pihviä kerrallaan seoksessa, molemmin puolin noin 2 minuuttia. Lisää vesi ja nosta pihvit uudestaan pannuun. Lisää kevätsipulisilppu. Peitä kannella ja kypsennä hiljaa hauduttaen 4 minuuttia tai kunnes broileripihvit ovat täysin kypsiä.
Höyrytä tai kiehauta wokkikasvikset pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kasvikset tarjoiluvadille ja nosta pihvit niiden päälle. Kiehauta paistoliemi ja kaada kasviksille. Voit koristella pihvit sitruunamelissan lehdillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa ranskankermakastikeen kanssa.
Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:
Kaikki reseptit
Broilerinkoipipata italialaiseen tapaan →
Broilerinpihvit kasvispedillä →
Broilerisalaatti →
Grillatut porsaankyljykset salaatin kera →
Hedelmäinen kalkkunafilee →
Hedelmäsalaatti →
Helppo suklaajäätelökääretorttu →
Juustobroileri →
Kalaa ja kapriskastiketta →
Kalaa kiinalaisittain →
Kalkkunaspagetti →
Kasvispitsa →
Kevyempi lasagne →
Kevyt lihamureke →
Kevyt marjarahka →
Kevyt perunasalaatti →
Kreikkalainen lihamureke →
Kuminalla maustetut pihvit ja kirsikkakastike →
Kurpitsatagine ja aprikoosikuskus →
Linssi-kasviscurry →
Lohimurekepihvit ja sinappitillikastike →
Majoneesipohjainen kaalisalaatti →
Marja-hedelmähyytelö →
Marjamaito →
Mehevä juustomakaronilaatikko →
Omenahilloke ja mustikkasiirappi →
Paistettu broilerinrinta marokkolaiseen tapaan →
Pannacotta ja balsamimansikat →
Pastaa ja mausteista makkarakastiketta →
Pirtsakat sitruunaperunat →
Punajuuri-maksakastike →
Ruskea kastike →
Savulohilaatikko →
Sisilialainen sardiinisalaatti →
Suklaaleivokset →
Täysjyväinen tonnikalaleipä →
Uunibroileria ja kasviksia →
Uuniomenat ja jäätelöä →
Viinikukko →
Waldorfin broilerisalaatti →
Yrteillä maustetut ranskalaiset →