Grillatut porsaankyljykset salaatin kera

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
327 kcal/annos 4 annosta

Kuumat, grillatut porsaankyljykset salaattipediltä raikkaan kastikkeen ja hyvän maalaishiivaleivän kanssa tarjottuina on maukas ja helppo kesäruoka. Mausteinen viinietikkakastike sopii sekä lihan että salaatin mausteeksi ja ylimääräisen kastikkeen voi imeyttää leipään.

1 1/4 tl fenkolinsiemeniä kevyesti murskattuina
3/4 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
3/4 tl jauhettua korianteria
3/4 tl suolaa
4 isoa porsaankyljystä, yhteensä 750 g
4 tl öljyä
3 rkl vastapuserrettua sitruunamehua
1 tl dijoninsinappia
2-3 nippua tuoretta salaattia, esimerkiksi sidesalaattia ja rucolaa
4 kypsää tomaattia (300 g) kuutioituina
1 dl (75 g) pehmeäksi kuivattuja aprikooseja kuutioituina

Sekoita pienessä kulhossa 1 tl fenkolinsiemenistä, juustokumina, korianteri ja 1/2 tl suolaa. Hiero mausteseos kyljysten molemmille pinnoille.

Voitele grillipannu teelusikallisella öljyä. Kuumenna grillipannu keskilämpöisessä grillissä. Aseta siihen porsaankyljykset ja grillaa niitä molemmin puolin 4 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin kypsiä, mutta vielä mehukkaita.

Vatkaa lihan kypsyessä isossa kulhossa sekaisin

1 1/4 tl fenkolinsiemeniä, 3/4 tl suolaa, 3 tl oliiviöljyä, sitruunamehu ja sinappi. Lisää kulhoon tarpeen mukaan huuhdotut ja valutetut salaatinlehdet, tomaatti- ja aprikoosikuutiot. Sekoita ja jätä maustumaan.

Jaa salaatti neljälle isolle lautaselle ja nosta kuumat kyljykset päälle.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti





Lyhyet ja kevyet
Liian nopea laihtuminen rasittaa elimistöä ja kudoksia, mikä voi johtaa ryppyjen muodostumiseen. Onkin viisainta laihduttaa maltillisesti ja vähitellen ja pyrkiä realistiseen, pysyvään ja terveelliseen laihtumiseen.