Helppo suklaajäätelökääretorttu

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
210 kcal/annos 12 annosta

1 rkl + 0,5 dl kaakaota (jauhetta ja valmista kaakaota)
1 pakkaus (450 g) kakkumixiä
2 rkl vettä
1 tl suklaa-, vanilja-, mansikka- tai vadelmajäätelöä (anna sulaa)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita 38 x 25 cm:n kääretorttupellille leivinpaperi.

Varaa leivinpaperi työpöydälle ja ripottele sille ruokalusikallinen kaakaota. Nosta sivuun.

Kaada kakkuseos isoon kulhoon. Kaada mukaan loput (0,5 dl) kaakaosta ja sekoita hyvin. Valmista kakkuseos pakkauksen ohjeiden mukaan lisäten 2 rkl enemmän vettä kuin ohjeissa neuvotaan. Levitä taikina tasaisesti pellille. Paista 15-20 minuuttia tai kunnes pinta nousee kevyesti painettaessa takaisin ylös.

Kumoa kakku pelliltä leivinpaperin päälle työpöydälle. Irrota leivinpaperi varovasti. Kierrä kakku varovasti toisesta reunasta leivinpaperin avulla rullalle niin, että paperi jää sisään. Nosta jäähtymään ritilälle.

Avaa kääretorttu. Levitä sille jäätelöä, mutta jätä reunoihin sentti vapaaksi. Kääri nyt torttu uudelleen kokoon ilman paperia. Kiedo ympärille tuorekelmua ja laita pakastimeen ainakin neljäksi tunniksi ennen tarjoilua.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti