Kalaa ja kapriskastiketta

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
210 kcal/annos 2 annosta

1 sipuli
2 palaa (á 125 g) vähärasvaista kalaa (esim. kampelaa) tai saman verran rauskunsiipiä
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
3 dl vettä
2 sitruunaviipaletta
1 laakerinlehti
muutama persiljanvarsi
kastike:
25 g kasvirasvaa (rasvaa yli 40%)
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
4 rkl kapriksia

Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Pane kala tai rauskunsiivet matalaan, kannelliseen kattilaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada vesi päälle ja pane kattilaan sipulinrenkaat, sitruunaviipaleet, laakerinlehti sekä persiljanvarret. kuumenna liemi kiehuvaksi ja hauduta kaloja miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia eli kunnes kalan liha irtoaa hyvin ruodoista. Tee kalan kypsyessä kastike. Sulata rasva ja lisää joukkoon viinietikka, hienonnettu persilja sekä kaprikset. Nosta kalat tai rauskunsiivet reikäkauhalla lautasille. Kaada kastike päälle.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti