Kevyt perunasalaatti
1 kg perunoita
2 viipaloitua sellerin vartta
2 dl Bulgarian jogurttia
3 rkl kevytmajoneesia
3 rkl pilkottua persiljaa
1 rkl sinappia
2 rkl pilkottua tilliä
1 tl murskattua valkosipilia
1/4 tl mustapippuria
4 viipaletta rapeaksi paistettua ja pikottua pekonia, josta rasva on valutettu talouspaperiin
1 viipaloitu kovaksikeitetty muna
3 tl pilkottua sipulia
Keitä perunat, jäähdytä ja kuutioi. Sekoita isossa kulhossa selleri, kermaviili, majoneesi, persilja, sinappi, tilli, valkosipuli ja pippuri. Lisää perunakuutiot ja sekoita, jotta mausteet tarttuvat perunoihin. Laita päälle pekonimurska, munaviipaleet ja sipulia. Peitä kannella ja laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.