Kurpitsatagine ja aprikoosikuskus

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
240 kcal/annos 4 annosta

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 tomaattia
150 g vihreitä papuja
500 g talvikurpitsaa
2 tl öljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
3 dl kiehuvaa kasvislientä
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1 1/2 dl veteen säilöttyjä kiknerneitä
3 kuivattua aprikoosia
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 1/2 dl kuskusia
4 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Huuhdo ja hienonna tomaatit. Puhdista pavut. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa, pieni siihen sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon juustokumina ja jatka paistamista 1 minuutti. Lisää pannuun 1 dl kasvislientä, tomaatit ja kurpitsa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Vähennä lämpöä, pane kansi päälle ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää pannuun puhdistetut pavut sekä valutetut kikherneet ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Hienonna sillä aikaa aprikoosit ja sekoita niiden joukkoon raastettu sitruunan kuori, sitruunamehu sekä loput kiehuvast kasvisliemestä. Kaada seos kuskusin joukkoon, pani kansi päälle ja anna seistä 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi ja ripottele joukkoon puolet korianterista. Tarjoa tagine aprikoosikuskusin kanssa ja ripottele pinnalle loput korianterista.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti