Linssi-kasviscurry

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
360 kcal/annos 2 annosta

1 dl riisiä
vettä, suolaa
1 sipuli
1 valkosipulinkysi
2 tl öljyä
1/2 rkl curryjauhetta
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä tai jauhettua korianteria
1/ tl chilijauhetta
3 dl keitettyjä linssejä (keitä pakkausen ohjeen mukaan)
400 g säilöttyä tomaattimurskaa
200 g kukkakaalia
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkausen ohjeen mukaan. Tee sen kypsyessä curry. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa tai paistokasarissa, kumoa joukkoon sipuli ja valkosipuli ja paista niitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pannuun curry, korianteri sekä chili sekoita hyvin. Lisää sitten joukkoon linssit sekä tomaattimurska. Jaa kukkakaali kukinnoiksi ja pane ne muiden aineiden joukkoon. Pane kansi päälle ja hauduta currya miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Mausta curry sitruunamehulla sekä suolalla ja mustapippurilla tarjoa riisin kanssa.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti