Omenahilloke ja mustikkasiirappi

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
260 kcal/annos 4 annosta

6 omenaa (700 g) ilman siemenkotaa lohkottuina
1 vaniljatanko halkaistuna
1/2 dl vettä
1/2 dl vastapuserrettua sitruunamehua
1/2 dl sokeria
2 rkl juoksevaa hunajaa

Mustikkasiirappi
3 dl mustikoita
1 dl vaaleaa siirappia
1/2 pestyn sitruunan keltainen kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl (10 g) maissitärkkelystä
kanelia

Mittaa laakeaan kattilaan omenalohkot, halkaistu vaniljatanko ja sen sisältä raaputetut siemenet, vesi, sitruunamehu ja sokeri. Peitä kattila kannella ja kuumenna 5 minuuttia.
Avaa kansi ja sekoita varoen. Valuta päälle hunaja. Katkaise levyn lämpö, peitä kattila kannella ja jätä odottamaan.
Mittaa pieneen kattilaan mustikat, siirappi ja sitruunan kuoriraaste. Kiehauta sekoittaen 2 minuuttia. Sekoita sitruunamehu ja maissitärkkelys suurukseksi. Nosta kattila levyltä ja sekoita suurus mustikkaliemeen. Kiehauta. Jäähdytä.
Annostele omenalohkot annoslautasille tai maljoihin. Valuta mustikkasiirappi päälle. Sirota annosten pintaan sihdin läpi hiukan kanelia. Tarjoa jälkiruoka haaleana tai omenat kylminä ja mustikkasiirappi lämpimänä. Juhlan kunniaksi voit nostaa lautasille lisäksi pienet vaniljajäätelöpallot.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti